Zomerfeest: het programma!

De wijkvereniging heeft weer een compleet zomerfeest opgetuigd voor zaterdag 7 september aanstaande. Kloppend hart is de Speeltuin en dit jaar is er meer te vinden dan feest alleen!

NEO maakt van de gelegenheid gebruik om op de dag van het zomerfeest buurtbewoners en bezoekers te informeren over de activiteiten van de energiecoöperatie. Daarvoor is een informatiepunt ingericht in de speeltuin.

Voor bezoekers aan de garagesale die door de gehele wijk plaatsvindt wordt tevens open huis gehouden: maak kennis met bewoners die energiebesparende maatregelen hebben getroffen in hun woning en vraag naar hun ervaringen!

Om het programma compleet te maken vertelt NEO niet alleen over de activiteiten voor onze wijk, maar zal ook wethouder Hilde Tjeerdema aanwezig zijn. Zij zal reageren op het voorstel van NEO om voor onze wijk met beschermd stadsgezicht het mogelijk te maken om zonnepanelen vergunningsvrij (en dus zonder gemeentelijke leges) te kunnen plaatsen. Het programma hiervoor:

14:45 – Ontvangst door leden wijkpanel, vereniging en NEO
15:15 – Overhandiging stuk aan Hilde Tjeerdema, wethouder gemeente Leeuwarden
15:30 – vervolg activiteiten

Ook willen we graag iedereen laten kennismaken met de mogelijkheden van de elektrische deelauto voor de Oranjewijk. Om de interesse te polsen heeft EnergieVanOns samen met MobiNoord een Nissan Leaf neergezet bij Emmakade 76/78. Maak kennis met de MobiNoord App, de tarieven en de mogelijkheden van samen een auto delen.

Let op uw brievenbus: huis aan huis is een leaflet verspreid met overzichtskaart van alle activiteiten en de deelnemende adressen van de open huizenroute voor energiebesparing. Niet gezien, kwijt, vergeten? Kom naar de speeltuin, daar verwijzen wij u graag door.