Voor het uitwerken van plannen en het realiseren van collectieve oplossingen voor de Oranjewijk en de leden van de energiecoöperatie NEO zijn werkgroepen opgericht. De werkgroepen richten zich op afzonderlijke thema’s. Voor de volgende onderwerpen zijn werkgroepen opgericht, met daarbij de deelnemers. Wilt u deelnemen en een bijdrage leveren aan een van de werkgroepen? Meldt u aan door een e-mail te sturen aan info@nieuweenergieoranjewijk.nl

Werkgroep Energietransitie 

Wat wordt de beste strategie voor de Oranjewijk? Een warmtenet, biogas of wordt het waterstofgas? Wat wil de gemeente en welke mogelijkheden bestaan in en rond de wijk? Deze werkgroep behartigt de belangen van de Oranjewijk en onderhoudt de contacten met de gemeente. Dankzij de eerste inspanningen van deze werkgroep heeft gemeente Leeuwarden de Oranjewijk tot Energie-speerpuntwijk benoemd.

Leden: Ap Timmermans, Andries van Weperen, Siebe Schootstra

Werkgroep Energieopwekking

Hoe kunnen we in en rond de wijk energie opwekken? Collectief of indiviueel? Een zonne-carport op parkeergarage De Klanderij of het parkeerterrein bij de Albert Heijn behoort tot de mogelijkheden. Maar ook de collectieve inkoop van zonnepanelen is een goed idee.

Leden: Sido Siemonsma, Siebe Schootstra

Werkgroep Energiebesparing

Het meest duurzaam is de energie die je niet gebruikt. Hoe kunnen we ons gebruik terugdringen? Woningisolatie, driedubbel glas, maar ook energiezuinige installaties kunnen daarbij helpen. Doen we het samen, dan scheelt dat tijd, geld en moeite.
Lees meer…

Werkgroep Duurzame Mobiliteit

Laadpalen met groene stroom, elektrische deelauto’s en andere mobiliteitsconcepten kunnen helpen het aantal fossiele kilometers terug te dringen. 

Belangrijkste wapenfeit tot nu toe is de realisatie van een elektrische deelauto in onze wijk. Voor meer informatie: https://nieuweenergieoranjewijk.nl/projecten/elektrische-deelautos/

Leden: Roelof Veeningen, Alfred Wijgman en Henk Douma

Werkgroep Communicatie

Wil iedereen op de hoogte blijven van alle energiekansen in de Oranjewijk, dan moeten we helder communiceren. Via e-mail, de website en met doelgerichte informatie voor leden.

Leden: Hein Kraij, Jochum Admiraal, Ed de Boer, Klaes Eringa, (Siebe Schootstra)