Als je slim met je gasverbruik omgaat, draag je bij aan een beter klimaat én kun je je energierekening flink verlagen. Op deze pagina vind je enkele simpele tips om jouw gasverbruik terug te dringen.

 1. Breng radiatorfolie aan
  Een radiator geeft ook warmte af aan de achterkant waardoor een deel van de warmte de muur in trekt. Radiatorfolie zorgt ervoor dat vrijwel alle warmte de woning in gaat.
 2. Zet de thermostaat een graad lager
  Met iedere graad bespaar je zeven procent op je gasverbruik. Zet ook de thermostaat een uur voordat je weg of naar bed gaat alvast op vijftien graden.
 3. Gebruik een waterbesparende douchekop
  Zo’n twintig procent van je gasverbruik gaat op aan warm water. Onder de douche kan je water én energie besparen met een waterbesparende douchekop. Korter douchen helpt natuurlijk ook.
 4. Gebruik tochtstrips
  Veel warmte gaat verloren door kieren bij ramen, deuren en de aansluiting met het dak. Met tochtstrips en een brievenbusborstel voorkom je dat koude lucht naar binnen waait.
 5. Isoleer je huis
  Goed isoleren verlaagt je gasrekening behoorlijk. Denk bijvoorbeeld aan dak-, spouwmuur- of vloerisolatie. HR++ glas in plaats van enkelglas levert ook een flinke besparing op. En daar kan NEO bij helpen. Word lid en profiteer van de collectieve isolatieacties die NEO de komende jaren gaat organiseren. Samen is het goedkoper en makkelijker.