Verslag eerste Energieatelier NEO

Het Energieatelier van 17 juni is druk bezocht! Dankzij de input van bewoners en leden van de energiecoöperatie NEO zijn de eerste stappen gezet voor het ontwikkelen van de warmtevisie voor onze wijk. Op deze pagina doen we verslag daarvan.

Het verslag is geschreven door Anke Lodder, adviseur energie van Royal Haskoning DHV. De gemeente Leeuwarden heeft dit consultancybedrijf in de arm genomen. Het bedrijf ondersteunt met raad en daad energiecoöperaties in zgn. gemeentelijke speerpuntwijken voor energietransitie. Onze Oranjewijk is speerpuntwijk, samen met nog 7 andere wijken. Dat is gunstig voor de bewoners, want zo blijven wij op de hoogte van het laatste ontwikkelingen op energiegebied in Leeuwarden. Bovendien kunnen we rekenen op (financiële) steun van de gemeente voor ons routeplan naar – letterlijk – nieuwe energie voor de Oranjewijkers.

De data voor volgende energieateliers zijn ook bekend. In de Popacademie Achter de Hoven 23, daar is meer ruimte:

  • 16 september
  • 14 oktober
  • 18 november

U krijgt tijdig van ons bericht over het hoe en wat en waar precies in de Popacademie. Zet de data alvast in uw agenda. Kunt u zelf niet, moedig dan medebewoners in de wijk aan om een energieatelier te bezoeken. Stuur hen ook het verslag toe dat u nu hebt gekregen.

Lees hier het verslag van het eerste Energieatelier, of klik op de afbeelding hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *