Testrijden elektrische deelauto van start!

Deelauto

De eerste deelauto staat klaar! Vanaf 3 januari beschikt NEO over de eerste elektrische deelauto voor een testperiode van twee weken. Ambassadeurs van het deelautoproject kunnen van de volledig elektrische Nissan Leaf tegen gereduceerd tarief gebruik maken.

Hoe werk het?

Leden van energiecoöperatie NEO kunnen een abonnement op de deelauto afsluiten, tegen een vast bedrag per maand. Via de Mobinoord-app kunnen abonnees de auto reserveren, gebruiken en voor het gebruik afrekenen. Een abonnee betaalt voor het gebruik van de auto een bedrag per uur en een bedrag per kilometer.

Voor wie is het?

Alle leden van NEO kunnen zich aanmelden voor een abonnement op de elektrische deelauto. Bij voldoende aanmeldingen gedurende deze testperiode, zal de auto permanent beschikbaar komen voor de Oranjewijk. Voor iedereen die af en toe een auto tekort komt, voor diegenen die afscheid nemen van hun tweede auto, en voor iedereen die tegen relatief lage kosten CO2-neutraal wil rijden.

Wat kost het?

De kosten van een eigen auto kunnen behoorlijk tegenvallen, als ALLE kosten eerlijk worden meegenomen. Dus ook het onderhoud en de afschrijving (waardevermindering). Een auto kost dan zomaar 400,- euro per maand of méér. Op de website van de ANWB is dat eenvoudig uit te rekenen, door het invoeren van je kenteken: https://www.anwb.nl/auto/autokosten#/kenteken

Zeker een tweede auto – die in veel gevallen stil staat – zijn de kosten zodanig, dat een een abonnement op de deelauto voordelig kan blijken. Bekijk hieronder de prijs per maand. Als je een inschatting maakt van het mogelijke gebruik van de deelauto, kun je ook de kosten voor de kilometers en de tijd berekenen. Zet deze kosten af tegen het gebruik van je eigen (tweede) auto.

Meer informatie of meedoen?

Wil je gebruikmaken van de testperiode? Je betaalt dan alleen maar de kilometerkosten van 19 cent per km. Meedoen kan door je op te geven via info@nieuweenergieoranjewijk.nl

Om een deelauto permanent beschikbaar te maken voor de Oranjewijk heeft NEO minimaal een tiental abonnees nodig. Als je een abonnement afsluit kun je daar natuurlijk altijd weer van af. Wil je meer informatie of proefrijden? Meldt je dan aan!

WAAR STAAT DE DEELAUTO:

Bij de laadpaal, hoek Emmastraat – Emmakade.