Elektrische deelauto’s

Geregistreerde gebruikers kunnen op abonnementsbasis via een app eenvoudig een elektrische deelauto reserveren, gebruiken en voor het gebruik afrekenen. Om deel te kunnen nemen betalen leden een vast bedrag per maand. De kosten voor het gebruik van de elektrische auto worden verrekend op basis van gebruikstijd en verreden kilometers.

Over de opzet van dit programma en de kosten volgt binnenkort meer informatie.

Voor wie?

De Oranjewijk staat overdag vol met auto’s. Veel hiervan zijn van de bewoners die er op dat moment geen gebruik van maken. Zoveel kilometers rijdt de gemiddelde auto ook niet. Voor zakelijke rijders met een leaseauto is het gemiddelde zelfs nog geen 25.000 kilometer per jaar. De uitstoot van broeikasgassen door mobiliteit (vervoer en transport) is ruim een vijfde van de totale uitstoot. Bovendien betreft het naast broeikasgassen, waaronder CO2, ook nog eens schadelijke stoffen zoals NOx en fijnstof. Terugdringen van autobezit en autogebruik draagt bij aan de reductie van broeikasgassen en verminderd de CO2-voetafdruk van de Oranjewijk.

Voor iedereen de de eigen auto – of tweede auto – weinig gebruikt, niet veel kilometers maakt en in de meeste gevallen redelijk flexibel is de momenten van gebruik te kiezen, is de deelauto een prima alternatief. Door te kiezen voor een EV (elektrisch voertuig) wordt fossielvrij rijden mogelijk, zeker in combinatie met groene stroom.

Interesse?

De werkgroep Duurzame Mobiliteit onderzoekt momenteel de mogelijkheden, samen met Renault en FrieslandLease. We zijn op zoek naar geïnteresseerde deelnemers. Wilt u op de hoogte gehouden worden en de kans krijgen deel te nemen aan dit project? Stuur dan een e-mail aan info@nieuweenergieoranjewijk met het onderwerp Elektrische Deelauto en vertel ons wat uw wensen zijn. Of gebruik onderstaand formulier:

Voor de Oranjewijk wordt overwogen elektrische deelauto's beschikbaar te maken. Het gaat dan om een EV met een aantal vaste gebruikers (i.v.m. verzekering) en verrekening van kosten via een app, geheel automatisch. De kosten zullen bestaan uit een maandelijks vast bedrag van een aantal tientjes en een variabel bedrag per verreden kilometer of verbruikte tijd. De eerste vraag is: wilt u deelnemen?

Ja, ik wil graag meedoenEh, ik wil eerst meer informatieNee, maar wil wel weten hoe zoiets werkt