Oranjewijk Pilotwijk: doe mee aan het Energieatelier op 17 juni a.s. om 19.30 uur

De Oranjewijk is door de gemeente geselecteerd als pilotwijk! Een uitgelezen kans. Want dit
betekent dat wij als eerste wijk van Leeuwarden gaan werken aan een eigen plan hoe wij als wijk uiteindelijk van het aardgas af gaan, met energiezuinige en duurzame alternatieven voor het verwarmen van woningen.

Niet zomaar een plan, maar een uitvoeringsplan dat samen met de gemeente, provincie, Wetterskip, Alliander en onder begeleiding van Royal HaskoningDHV wordt opgesteld. Professionele partners, die samen met ons aan de slag gaan! En… we hebben uw hulp
nodig!

Graag nodigen we u uit voor het eerste Energieatelier op:
Maandag 17 juni a.s.
Van 19.30u tot 21.30u
Buurthuis Oranjewijk
Inloop vanaf 19.15u

Energiebesparing, klimaatakkoord, duurzame energie, isolatie, aardgasloos, zonnepanelen, nu of later, ik, wij of zij? Er komt veel op u af als het gaat om onze huidige en toekomstige energievraag en hoe we daar mee om moeten gaan. Sommigen lopen voorop, anderen wachten liever af. Hoe ziet onze wijk er in de toekomst uit? Dat is de vraag waar we met elkaar antwoord op gaan geven.

Tijdens het eerste Energieatelier staan twee vragen centraal:

  1. Hoe krijgen we energie in de wijk om samen aan de energietransitie te gaan werken?
  2. Met welke energiezuinige, duurzame alternatieve warmtebronnen gaan we de wijk
    verwarmen?

Door ons, Energiecoöperatie Nieuwe Energie Oranjewijk, is al veel voorwerk gedaan. Tijdens het eerste Energieatelier nemen we de plannen uit de Routekaart Oranjewijk Klimaatneutraal als startpunt. Graag combineren we deze met uw kennis en ervaring en die van de professionele partijen die ons ondersteunen.

We gaan ook samen de projecten of ontwikkelingen in de wijk op een rij zetten, die de energietransitie kunnen helpen. Want door elkaar bij de energievragen te betrekken, zorgen dat we in de wijk allemaal in beweging komen, dat is – naast de techniek – een belangrijk onderdeel van het uitvoeringsplan dat we gaan maken.

Het wordt een leerzame, maar vooral ook gezellige avond waarin we met elkaar in gesprek gaan over hoe we in de toekomst comfortabel kunnen blijven wonen. We kijken uit naar uw energieke bijdrage aan het welslagen van dit eerste Energie atelier.

In verband met de grootte van de zaal en het mogelijk uitwijken naar een andere locatie vragen wij u om u vooraf aan te melden. Dit kunt u doen per email: info@nieuweenergieoranjewijk.nl uiterlijk donderdag 13 juni 2019.

Namens gemeente Leeuwarden, Royal HaskoningDHV, en de andere partners,

Met vriendelijke groet,
Energiecoöperatie Nieuwe Energie Oranjewijk,
Andries van Weperen, voorzitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *