Energiecoöperatie NEO is aangesloten bij EnergieVanOns, de koepel van Noordelijke energiecoöperaties. Via EnergieVanOns is initiatief genomen om elektrische deelauto’s beschikbaar te maken voor aangesloten energiecoöperaties. Dat kan met behulp van de app MobiNoord.

Onze eigen deelauto’s in de wijk, die bovendien kunnen rijden op lokaal opgewekte elektriciteit, dat is wat EnergieVanOns wil mogelijk maken. NEO denkt dat dit interessant is voor de Oranjewijk en onderzoekt nu de mogelijkheden.

Op zaterdag 7 september aanstaande tijdens ons Zomerfeest, toont MobiNoord een kersverse nieuwe Nissan Leaf (te bekijken op Emmakade 76/78). Daar kunt u kennismaken met het concept van autodelen in de buurt, de app waarmee de auto bediend wordt en waarmee de kosten voor gebruikers afgewikkeld worden.

Scherpe tarieven

De meeste deelauto concepten zijn commerciële initiatieven. Alle kosten voor de auto worden dan doorberekend aan de gebruikers. MobiNoord doet dat anders. Door meerdere auto’s in te zetten bij meerdere energiecoöperaties in Friesland, Groningen en Drente, worden de financiële risico’s gespreid. Door alleen te werken met leden van energiecoöperaties wordt ook het gebruik van de deelauto’s bewaakt. Dit verlaagt de kosten enorm en daarom kan MobiNoord een deelauto aanbieden voor aantrekkelijke tarieven. Uw tweede auto is duurder!

Onderzoek

De werkgroep mobiliteit van NEO onderzoekt momenteel meerdere varianten van het autodelen en de elektrische deelauto in het bijzonder. MobiNoord met EnergieVanOns is daarvoor een kanshebber. Daarvoor hebben we uw mening nodig. Hoe ziet u autodelen en is dit concept kansrijk voor de Oranjewijk? Doe mee:

  • We doen buurtonderzoek met een online enquête, doet u mee? Klik op onderstaande link om uw autogebruik en uw mening over deelauto’s te delen: onderzoek autodelen
  • We informeren buurtbewoners over de mogelijkheden op zaterdag 7 september aanstaande, tussen 10.00 en 18.00 uur. Kom naar Emmakade 76/78 voor meer informatie.

Waarom deelauto’s?

NEO is van mening dat met (elektrische) deelauto’s niet alleen het klimaat, maar ook buurtbewoners geholpen zijn. Een (nieuwe) auto delen is vele malen goedkoper dan er een bezitten. Sterker nog, een deelauto is afhankelijk van het gebruik vaak zelfs goedkoper dan een eigen tweede auto, ook een ‘oud barrel’. Deelauto’s dringen autobezit en kilometers terug en dragen bij aan de reductie van CO2-uitstoot. Met elektriciteit van EnergieVanOns rijdt een elektrische auto ook nog eens klimaatneutraal.

Tarieven

Hieronder staat een voorbeeld van mogelijke tarieven voor gebruik van de elektrische deelauto met de MobiNoord app, exclusief voor leden van energiecoöperatie NEO. Graag horen wij wat u daarvan vindt. Vraag om uitleg a.s. zaterdag!

 

  1. De kosten voor gebruik van MobiNoord, de financiële afhandeling, verzekering, wegenbelasting, technisch onderhoud, banden, schoonmaakonderhoud, alles is in deze prijs inbegrepen
  2. De tarieven zijn inclusief stroom! Laden kan eenvoudig met een pasje bij laadpalen en bij de 50kW snelladers van Fastnet, Lidl en anderen. Maar laden op uw eigen stopcontact kan ook.
  3. De auto wordt onderhouden door de dealer, inclusief het vervangen van onderdelen door slijtage zoals banden, remvoering etc.
  4. De auto is alleen te gebruiken door geregistreerde leden via NEO en de MobiNoord app. Dat scheelt in de kosten voor o.a. verzekering. Vraag naar de mogelijkheden.

Meer informatie:
EnergieVanOns en MobiliteitVanOns
MobiNoord

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.