De keukentafelgesprekken over energiemaatregelen zijn in volle gang. Het kan niet anders of daar zullen ook allerhande acties op het gebied van energiebesparing uit voortvloeien. Bovendien zijn er helemaal los hiervan al buurtbewoners bezig, op eigen houtje zeg maar. Dit betekent dat er op een gegeven moment een schat aan ervaring is hier in de wijk. Dan is het nuttig om al die ervaringen te bundelen zodat ze op eenvoudige wijze met anderen gedeeld kunnen worden.

NEO regelt afspraken info-uitwisseling voor individuele wijkbewoner
NEO verzamelt gegevens van buurtbewoners die energiebesparende maatregelen hebben genomen en die hun kennis en ervaring willen doorgeven aan anderen. Het is niet de bedoeling dat eigenaren open huis houden voor groepen. Het gaat om ervaringen uit te wisselen met individuele wijkbewoners.

De werkwijze is als volgt: Een wijkbewoner die voor zijn of haar huis energie wil besparen, mailt naar info@nieuweenergieoranjewijk.nl. Voorzitter Toon Veerman of een ander lid van de NEO-werkgroep energiebesparing neemt daarna contact met je op. Je krijgt dan een lijstje met namen en telefoonnummers, pakt de telefoon en maakt zelf een afspraak.

Tijdens de open dag vorig jaar bleek al dat mensen isolatieresultaten en dergelijke graag met eigen ogen willen zien kijken en vooral ook horen hoe dat allemaal ging: viel de verbouwingsrommel mee of juist erg tegen, om maar wat te noemen. Welke aannemer had jij? Wat voor materiaal kun je het best gebruiken? Vandaar deze ‘service’ van NEO.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.